Hobby Prestige 660 WFC – när dröm blir verklighet

Publicerad: 2019-07-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Önskas: Stor husvagn med hög komfort. Gärna med elegant design och Aldes vattenburna värmesystem till modest prisbild. Finnes: Hobby Prestige 660 WFC.

Hobby Prestige 660 WFC – när dröm blir verklighet
Riktig spis med grill och ugn, och bakom skafferidörren döljer sig fiffiga, utsvängbara hyllor.

IBLAND SLÅR ÖNSKNINGAR IN. Som när en av våra arbetskollegor på förlaget vände sig till Husvagn & Camping när han ville köpa husvagn. Svaret hittade vi i Tenhult, husvagns- och husbilsmeckat i Småland. Kopplade en Hobby Prestige 660 WFC på kroken. En av seriens tolv olika planlösningar. vårt tycke en något för stor husvagn för många och långa sträckor på väg, men jämfört med sina släktingar i 720-serien är den rena drömmen att ha rullande bakom dragbilen.

Prestige 660 WFC har en ytterst populär planlösning med rejäl samvaroavdelning intill entrén i husvagnens frontparti. Lägg till köksmiljö av hög kaliber, fransk säng och fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak.

I grundutförandet har denna modell luftburen värme som ombesörjs av en Trumapanna. Till det ska elektrisk golvvärme adderas. För att maximera komforten har importören uppgraderat vårt testobjekt med kombinationen vattenburen centralvärme och dito golvvärme där golvet värms upp av ett system med vattenrörledningar och spridningsplattor som fördelar värmen.

Hobby Prestige 660 WFC – när dröm blir verklighet
Snyggt och stilrent, och som synes finns det gott om plats för socialt umgänge.
Hobby Prestige 660 WFC – när dröm blir verklighet
Elegant bakstycke vid den franska sängen. Nej, det är ingen insyn till duschen.

ETT ANNAT TILLVAL som ger påtaglig komfort kombinerat med god användarvänlighet är den nya spisen från Thetford som har tre gasbrännare, en elektrisk kokplatta, separat grill och gasolugn. Lägg till den multifunktionella köksväggen med stort fönster och såväl usb- som 230-laddare.

Köksmiljön är för övrigt i världsklass. Finurligast är skafferiet med utsvängbara hyllor. Platsbesparande och praktiskt till tusen! Detsamma gäller för det kompakta Super-Slim-Tower- kylskåpet där 15-litersfrysen är uttagbar. Inte heller det 145 centimeter höga, utdragbara skafferiskåpet med trådhyllor går av för hackor.

Självklart finns även en mängd komponenter i grundutförandet som får Prestige 660 WFC att kännas komplett. Vissa detaljer är synliga och stora, andra kan inte ens ses med blotta ögat. Exempelvis är entrédörren fyra centimeter bredare. En osynlig styrka är dessutom karossfrontens uppbyggnad som består av fasta hörnkonstruktioner av formpressad PU-ram. Till detta tillkommer en sandwichkonstruktion med en EPS-kärna samt en fönsterbräda av PE-skum (ovanför gasolkofferten).

Hobby Prestige 660 WFC – när dröm blir verklighet
Personer med långa ben har bra med utrymme på toaletten. Höger: Separat duschkabin längst bak i husvagnen, mitt emot toa.

På tal om konstruktion har väggskåpen ventilationsspring- or för att förhindra fukt och kondens. Instegsgarderoben är i sin tur uppvärmd. Något som uppskattas av de allra flesta.

Till interiöra godsaker hör bland annat kraftiga, ergono- miskt utformade dörrhandtag, sänguppställare via gasdämpare (Lift-O-Mat), komfortabel sänghuvudända med breda hyllor, svanhalsliknande läslampor och elegant glasskiva intill duschutrymmet. Vid sittgruppen finns ett steglöst pelarbord. Gångjärnen till skåpluckorna är av modell soft close – bara för att nämna ett axplock av ting som husvagnscampare anser vara användarvänliga och gärna har till hands.

Hobby Prestige 660 WFC – när dröm blir verklighet
Instegsgarderob samt tv-plats vid entrén. Höger: Rymlig garderob – ett måste i en stor husvagn.

I HOBBYS FABRIK i Fockbeck i Schleswig-Holstein tillverkas mellan tummen och pekfingret 13 000 husvagnar årligen. Blir du en av dem som köper en Hobby Prestige 660 WFC?

Hobby Prestige 660 WFC – när dröm blir verklighet
Rulla till toppen