Ställplatser för huvudstadsbesöket!

Publicerad: 2019-08-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Av Stockholms campingutbud har vi denna månad gjort en koll på två ställplatser där en är öppen för både husbilar och husvagnar och en bara för husbilar. Båda är tillgängliga året om.

SP196 Tantolundens Husbilscamping

Ställplatser för huvudstadsbesöket!
Du kan hitta skuggiga platser under träden.

Läge – 5

Strax intill Zinkensdamms Idrottsplats på Södermalm med adress Ringvägen. Ja, den som känner till Stockholm lite grann, hör direkt att detta är ett centralt läge. Det är bara 500 meter till närmaste tunnelbanestation, Zinkensdamm, och du kan åka raka spåret till T-Centralen. Teatrar och härlig shopping på Söder har du på gångavstånd.

Service/standard – 3

För att kunna bo på Tantolunden måste du avisera din ankomst i förväg. När du betalt får du en kod till bommen och servicehuset. Det finns ett litet hus med duschar och toaletter, standarden är enkel men det har varit rent och snyggt de gånger vi varit där. Det finns möjlighet att tömma fasta tankar, vatten och sopkärl.

Ställplatser för huvudstadsbesöket!
Servicehuset med dusch och toalett är enkelt men fräscht.
Ställplatser för huvudstadsbesöket!

Uppställning – 2

Platsen är en nedsänkt grusplan i skuggan av den vackra parken Tantolunden. Det finns plats för 14 husbilar om man vill ha el. Det är hyfsat plant. Husvagnar är inte tillåtna och det är säkert det begränsade utrymmet som är orsaken.

Allmänt – 4

En husbilsplats mitt i centrala Stockholm innebär självklart ett ständigt sorl från trafiken. Därtill kommer flygtrafiken till och från Bromma på dagarna och lokaltågen. Detta är med andra ord en plats för övernattning mer än att tillbringa tid på under dagtid. Men vi har sovit gott vid flera tillfällen, så platsen kan absolut rekommenderas till Stockholmsbesöket. Och det utmärkta läget bidrar till ett bra allmänt betyg.

 

SP342 Ställplats Stockholm

Ställplatser för huvudstadsbesöket!
Rymliga tomter i en skogsglänta med city inom räckhåll.

Läge – 4

Den här ställplatsen ligger vid sjön Flaten i Skarpnäck sydost om Stockholms centrum till vilket du kan ta dig med buss på tjugo minuter. Buss 801 går varje halvtimma till Gullmarsplan strax söder om Södermalm. Du har 200 meter till Stockholms populäraste badplats, Flatenbadet. Fina möjligheter till skogspromenader, exempelvis runt sjön sex kilometer.

Ställplatser för huvudstadsbesöket!
Flatenbadet är en av Stockholmarnas populäraste badplatser, där badvattnets kvalitet kollas regelbundet.
Ställplatser för huvudstadsbesöket!

Service/standard – 4

Ställplatsen drivs av företaget Nordic Camping & Sport och bredvid ligger också en campingplats. För att checka in på ställplatsen finns en automat men det är den krångligaste vi någonsin använt, och hade den stackars spanjoren som stod framför oss inte fått vår hjälp hade han fått vända om.

Standarden på servicehuset är av högsta klass. Det finns duschar, toaletter, kök med disk. Men handikapptoaletten kunde vi inte besöka, för då måste man gå till campingen och få koden ”intankad” på passerkortet. Fast på campingen är det inte personal regelbundet förrän på sommaren. Latrintömning såväl som tömningsplats för fasta tankar. Sopstation med komplett källsortering.

Uppställning – 5

Uppställningsplatserna är fint gjorda och man står på grus men har en väl tilltagen gräsmatta framför sitt ekipage. Här är också husvagnar välkomna, fast man får inte sätta upp förtält utan endast markiser är tillåtna. El till 38 av de 48 platserna.

Allmänt – 4

Efter att ha tillbringat ett antal timmar i Stockholms centrum är det inte fel att komma till denna lummiga plats och kanske ta sig ett dopp i sjön Flaten. Låt den trevlige kioskägaren fixa en korv eller hamburgare, spela minigolf eller ta en avkopplande skogspromenad.

Rulla till toppen